Verhoging brug Houtlaan

De "witte" brug van de Houtlaan

De NV De Scheepvaart zal nog vóór 2020 zeventien bruggen over het Albertkanaal verhogen om de binnenvaart een doorvaarthoogte van 9,1 meter te geven. Zo kunnen schepen met tot vier hoog gestapelde containers door.

De verhoging van de brug van de Houtlaan zal zonder twijfel voor de nodige verkeershinder in het centrum van Wijnegem zorgen. De werken, die een half jaar zullen duren, starten wellicht eind maart. De brug gaat voor de hele duur van de werken toe voor het verkeer. Zes maanden lang zal er geen verkeer over de brug kunnen. Al het verkeer moet via de andere bruggen over het Albertkanaal.

Samen met NV De Scheepvaart, het Vlaamse Gewest (AWV) de aannemers en onze politiediensten MINOS gaan wij alles in het werk stellen om de hinder te beperken en Wijnegem mobiel te houden. Door het aanbrengen van "voorbewegwijzering" op de autosnelwegen gaan we het zware verkeer uit de dorpskern houden. De Albertkanaalbaan zal door het aanbrengen van een "bypass" bruikbaar blijven voor het verkeer richting Schoten-Merksem. Fietser kunnen langs beide oevers gewoon blijven rijden. Waar nodig zullen wij gepast "bijsturen".

Tip: Blijf mobiel en neem voor uw verplaatsingen in Wijnegem de fiets

Categorie: 

Reacties

2


Heb de ochtend- en avondspits gedaan, zonder Houtlaan, in de jaren 70. 'k Vrees het ergste.


Ik vrees dat het voor de voetganger of fietser na de ophoging moeilijker zal worden om het kanaal over te steken. ALS de trappen behouden blijven dan ben ik al blij. Maar ik hoop nog steeds op het aanleggen van een verhard pad op het talud zoals bv in Massenhoven en bij andere bruggen. Het moet mogelijk zijn om boven op de grote investering van de verhoging, een kleine meer uitgave te doen voor de trage weggebruiker zodat die comfortabel het jaagpad aan de overkant kan bereiken.